Emite conţinut

Achizitie directa

COduri Cpv

Buna ziua,

Daca am lucrari de instalatii electrice, lucrari de reparatii instalatii sanitare si zugraveli interioare...si vreau sa fac achizitie directa toate aceste lucrari cumulate nu trebuie sa depaseasca pragul de achizitie directa sau fiecare separat pe cod cpv?

formulare contracte pe noua lege

Buna ziua

Doresc un model de contract pe noua lege, in care sa se prevada si conditiile obligatorii din lege pe care sa le indeplineasca furnizorul serviciilor. (achizitie directa servicii)

CERTIFICATELE FISCALE DE LA FINANTE SI PRIMARIE SE MAI PRETIND LA ACHIZITIA DIRECTA?

Daca cumparam ceva din CATALOGUL de pe SEAP se vor mai solicita Certificatele fiscale de la Primarie si Finante?

Incheiere contract cu unicul transportator public local

Buna ziua,

Conducerea societatii noastre doreste sa incheiem un contract pentru abonamente de transport public local, pentru aproximativ 250 persoane. In orasul nostru exista un singur transportator public autorizat, dupa ce s-au scos maxi-taxi-urile. Intrebarea noastra este: daca transportatorul este unic in oras, contractul incheiat intre noi si ei mai intra sub incidenta Legii 98/2016?

Multumesc!

Achizitie directa de lucrari

Sunt in situatia in care trebuie sa fac o achizitie directa de lucrari de constructii.
Pentru ca oferta de pret sa fie reala trebuie ca operatorul economic sa aiba acces la documentatie(liste de cantitati,caiete de sarcini,planse......).
1.Este corect daca in notificare mentionez faptul ca documentatia este disponibila la sediul autoritatii contractante?
Mentionez ca primaria nu are SITE iar documentatie este mult prea mare pentru a o putea transmite pe mail operatorilor economici.
2.Deoarece pretul ofertei va rezulta in urma prelucrarii listelor de cantitati de catre ofertant cum pot transmite cereri catre mai multi ofertanti sa pot stabili "pretul cel mai scazut"?
In catalogul SEAP preturile pe unitatea de masura nu sunt relevante deoarece acesta poate sa difere mult in urma studierii listelor de cantitati de catre operatorul economic.Sa nu mai vorbesc de faptul ca sunt preturi si de 1RON/mp ceea ce nici macar deplasarea pana la locatie nu acopera.
Eu il pot alege pe cel cu 1leu spre exemplu dar in ulma studierii listelor de cantitati imi poate oferii un pret poate mai mare decat al altui operator asa ca as vrea sa vad mai multe oferte sa-mi pot da seama cu adevarat de pretul cel mai bun.

Lucrator achizitii publice

O persoana care are in fisa postului atributii referitoare la gestiunea stocului de materiale, poate fi desemnata in cadrul compartimentului de achzitii publice?

garantie de buna executie

Buna ziua
Am si eu nevoie de o opinie
in PAAP al anului 2016 am avut prevazut achizita de servicii de analiza de risc la securitatea persoanei. Deoarece nu stiam daca suma alocata ajunge ptr analiza de risc a tuturor locatiilor adminsitrate de noi, am apelat la noua facilitate oferita de SEAP, respectiv consultarea pietii.
In urma acestei etape am ales un operator care sa presteze serviciile. Acum sunt in faza elaborarii contractului si m-am lovit de stabilirea garantiei de buna executie; pe vechea legislatie , art 89 HG 925/2006,ptr contracte de valoare mica aveam posibilitatea de a renunta la garantia de buna executie.
Cum procedez acum cu acest aspect in cazul unui contract de 3000 lei?

CUMPARARE DIRECTA CONFORM COD CAEN

Stie cineva daca o Autoritate contractanta are dreptul de a achizitiona prin cumparare directa produse medicale din catalog , de la o firma care are ca profil activitate de consulanta pentru afaceri si management.(COD CAEN-7022)?

Achizitie directa lucrari- locatii diferite

Buna ziua.

Daca sunt autoritate contractanta si am 3 locatii diferite, unde am nevoie de executia unor lucrari, pot incheia 3 contracte diferite prin 3 achizitii directe ( valaorea fiecarei lucrari este sub pragul stabilit de lege, respectiv 441.730 lei). Tinand cont ca estimez costul lucrarii per fiecare locatie, eu cred ca se poate dar am nevoie de cadrul legal din noua lege. Pareri?

Multumesc.

Negociere fara publicare anunt

Avem un echipament care trebuie modificat pentru a respecta cerinte noi. Din cauza complexitatii am ales sa contactam furnizorul initial care sa elaboreze documentatia de modificare si sa ne asiste pe perioada desfasurarii "retehnologizarii".
Valoarea comunicata depaseste pragul achizitiei directe si ne-am gandit sa folosim procedura de negociere fara publicare unui anunt de participare. Justificarea este corecta, doar furnizorul initial cunoaste echipamentul si poate asigura repunerea in functiune dupa modificare.

Acum, furnizorul este extern (Elvetia) si daca il invitam la negocieri ar fi dificil si cu costuri suplimentare (deplasari la sediul AC, costuri asociate pregatirii documentatiei cerute de legislatia din RO), si pentru ca in conformitate cu legea, documentatia de achizitie este in limba romana.

Ce alternative avem?