Emite conţinut

Achizitie directa

Pot solicita experienta similara si calificari specifice pentru achizitia directa?

Daca initiez o achizitie directa in SEAP, pot solicita prestatorului experienta similara si calificari specifice ale personalului implicat in contract printr-o documentatie care poate fi accesata de pe site-ul nostru? Cum se deruleaza achizitia directa mai departe?

Obligativitate achzitie directa online

Exista articol in legislatia noua prin care se impune ca toate achizitiile directe sa fie online? Eu nu gasesc....

Estimare valorii contractului atribuit prin achizitie directa

Avand in vedere pricipiul anualitatii si dreptul AC de a prelungi contractul initial conform art 165 din norme,
valoarea estimata a contractului de furnizare cu caracter de regularitate atribuit prin achizitie directa, cu durata de la august 2016 pana la 31 dec 2016 cum ar trebui calculat:
1. cu cantitati si preturi estimate pana la 31 dec si : si ca clauza specific posibiliatea de prelungire cu cantitati si preturi estimte pe inca 4 luni sau
2. estimez pe 12 luni, conform art. 20 din lege.
Pana in prezent am cumparat pe baza de comanda, si asta ar fi primul contract de furnizare in cazul produsului respectiv.
Daca postez anunt - publicitate cu furnizarea respectiva , la valoarea estimata a contractului ce valoare sa trec: valoare estimata calculata pana la 31 decembrie sau valoare globala estimata inclusiv estimarea suplimentara pe 4 luni?

Criteriul de atribuire in cazul achizitiilor directe din SEAP este obligatoriu pretul?

Am de realizat o achizitie de elaborare a unei cereri de finantare pentru un proiect cu finantare europeana. In catalogul de produse si servicii sunt vreo 600 de oferte pe acest cod CPV, dintre care unele sunt generale, iar altele nu sunt pe specificul a ceea ce vreau sa achizitionez. Am identificat vreo cinci oferte care ar corespunde criteriilor, dar unele dintre ele au pret/ora, iar pe mine ma intereseaza pret/total servicii, nu per ora. Acele oferte pot fi trecute cu vederea avand in vedere ca mi se par de-a dreptul neserioase, pentru ca au un tarif orar, tocmai pentru a avea cel mai scazut pret pe acel cod CPV? Dintre celelte oferte trebuie s-o iau in considerare neaparat pe cea cu pretul cel mai scazut sau pot alege pe cea care corespunde cel mai bine cerintelor mele?

Achizitie directa

Unde se prevede in legislatie ca, achizitiile directe trebuie sa fie contractate la pretul cel mai mic, avand in vedere ca nu mai exista acel principiu de baza "eficienta banilor publici"?

Ex.: In cazul serviciilor intelectuale, avand in vedere faptul ca, la procedurile simplificate nu poti alege pretul cel mai scazut, atunci la achizitiile directe cum il poti alege?

Achizitie directa

In situatia in care am nevoie de servicii de proiectare si nu public un anunt publicitar in SEAP, cum il selectez pe op.ec. avand in vedere faptul ca, in SEAP, NU AM VAZUT PRETURI MAI MARI DECAT PRETUL PIETEI cum prevede art.43 alin.3 din HG 395, ci preturi exagerat de mici, iar in aceasta situatie nu am cum sa-l selectez pe ofertantul care imi ofera serviciul la un pret in bataie de joc?

Daca doresc sa initiez o achizitie directa ex. de servicii de proiectare, acesta initiere o trimit catre mai multi op. ec sau este de ajuns sa o trimit catre un singur op. ec. (pe care deja il stiu)?
Ceea ce am trecut in paranteza nu este intamplator, deoarece stiti bine ca se intampla astfel de situatii, dar uneori le dau dreptate institutiilor publice deoarece, va dau un ex.: am trimis un anunt publicitar in SEAP, pentru achizitionarea unei anumite cantitati de parchet. Am primit oferta la sediu, apoi in urma ofertei, l-am selectat din SEAP pe ofertantul care mi-a trimis oferta, iar cand mi-a ajuns parchetul am constatat faptul ca, lipseste o parte din parchet... ce ziceti?

contract furnizare multianual?

Cum sa procedez ?
Avand in vedere principiul anualitatii a legii finantelor publice, Se poate incheia un contract de furnizare cartuse tonere pe un an incepand din 1august 2016 pana la 31 iulie2017 cu cantitati estimate pentru 12luni sau
inchei contractul pana la 31 dec 2016 cu cantitati estimate pentru 5 luni si pentru anul bugetar 2017 un alt contract pe perioada de 1 ian. 2017-1 dec. 2017 cu cantitati estimate pentru 12luni?
Pana in prezent am cumparat cu comanda, dar ca sa mai simplific cumpararile directe din catalogul electronic am decis sa inchei un contract de furnizare.
Va rog frumos un raspuns, o parare, un sfat

Acizitie directa vs procedura

Buna ziua,
Sunt intr-o mare dilema si nu stiu daca nu cumva sunt mai catolic decat Capo di tutti capi sau oi avea dreptate, mai stii ?! :)
Problema suna cam asa: anul acesta am avut un contract prin cerere de oferta (OG 34), cu doua CPV-uri (unul pentru drumuri, celalalt pentru o canalizare) ''prins'' in PAAP-ul pe 2016. Acum, trebuie sa mai facem o canalizare cu acelasi CPV, sub pragul AD din L 98, in afara listei de investitii pe 2016.
Voi ce spuneti, AD sau procedura simplificata ?
Multumesc pentru ajutor.

Bataie de joc

M-am uitat putin in catalog la lucrari de drumuri si ghiciti ce am vazut: 1 leu/mp reparare drum. Ce ziceti? In aceasta situatie ar trebui sa il achizitionez pe respectivul, deoarece are pretul cel mai mic, nu? E o intreaga porcarie tot ce se intampla.

Obligatoriu pretul cel mai mic

Avand in vedere ca in noua lege principiul "eficienta utilizarii fondurilor" nu mai exista, ca autoritate contractanta suntem obligati sa cumparam din catalogul electronic din SEAP la pretul cel mai mic, fara nota justificativa? Trebuie justificat daca nu achizitionez produsul(/serviciul) la pretul cel mai ieftin, trebuie justificat de ce am ales marca XX la un pret mai mare? Daca nu cumparam la pretul cel mai mic, inseamna ca criteriu de atribuire trebuie sa alegem criteriul "cel mai bun raport calitate-pret"?