Catalogul electronic

Intrebare:
In cazul in care, o autoritatea contractanta a ales deja din catalogul electronic al ofertantului produsul respectiv, un alt ofertant economic poate sa trimita oferta mai buna din punc de vedere al pretului si al specificatiilor tehnice prin intermediul SEAP autoritatii contractante ?

Cumparare durecta din catalogul electronic

Poate cineva sa ma ajute?

Sunt de parere ca da...

Odata ce tu vezi ce doreste respectiva AC sa achizitioneze si tu ca OE poti sa ii faci o oferta mai buna, si AC o accepta, AC poate sa anuleze comanda inaintata catre OE initial, daca nu e prea tarziu, adica daca OE de unde a vrut sa achiziționeze initial, nu i-a acceptat / confirmat comanda.
Sper ca m-am facut inteles

Buna ziua, Multumesc foarte

Buna ziua,
Multumesc foarte mult,am inteles ideea, o sa incerc in faza de ofertare, sa trimit o oferta mai buna AC,dar tot nu sunt lamurit in cea ce priveste procedura pe SEAP.
O zi buna.

Ce nu ai inteles? Cum se

Ce nu ai inteles? Cum se desfasoara pe seap aceasta achizitie pur si simplu? Pai autoritatea vede produsul respectiv in catalogul electronic si apasa butonul "Initiaza achizitie directa". In acest moment se deschide oarecum o interfata in care autoritatea completeaza solicitarile ei, adica: cantitate, termen de livrare, termen de plata si, de ce nu, chiar un pret mai mic decat cel afisat in catalog. Operatorul este informat printr-un e-mail de seap ca are o solicitare de la o autoritate, intra pe seap, se autentifica pe contul sau si accepta sau nu achizitia directa initiata de autoritate. Poate accepta doar o parte din conditii (EX:termen de plata si de livrare), dar nu accepta scaderea pretului si ii trimite raspuns inapoi autoritatii si atunci autoritatea ia decizia daca atribuie respectiva achizitie sau nu. Sunt in seap butoane de ACCEPT, INITIAZA ...etc de ambele parti (si ale operatorului si ale autoritatii) si astfel se desfasoara o achizitie directa prin intermediul seap-ului, prin accesarea pur si simplu a butoanelor respective (click, click). Ceva de genul "ia-ti-o tie, da-mi-o mie" :).
Cat despre prima ta intrebare, daca un alt operator poate sa-i trimita o oferta mai buna autoritatii in timp ce ea a initiat o achizitie directa prin seap catre un alt operator, raspunsul este DA, se poate, in pagina principala a SEAP-ului exista lista de achizitii directe in desfasurare si acolo un alt ofertant poate vedeea ce vrea autoritatea si poate sa-si publice si el produsul repsectiv cu un pret mai bun sau conditii tehnice mai avantajoase. Dar asta ar presupune ca el sa informeze autoritatea si ea sa initieze o noua achizitie catre el. Operatorul nu poate initia el catre autoritate achizitia din catalog.

Multumesc f mult.

Multumesc f mult.
In acest caz AC are sau nu obligatia sa initieze o noua cumparare directa?

Obligatie, nu, nu are.

Obligatie, nu, nu are.

Are dreptul, nu obligatia.

Are dreptul, nu obligatia.

Multumesc. Sarbatori

Multumesc.
Sarbatori fericite!

Multumesc. Va doresc

Multumesc.
Va doresc Sarbatori Fericite si un An Nou plina de impliniri!

Autentificare utilizatori

Comentarii recente

Parteneri