MODIFICARE OUG 34/2006 DIN 05.06.2013 NOI PRAGURI DE LICITATIE

Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 77/2012 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii

83. Articolul 19 se modifică şi va avea următorul cuprins:
«Art. 19. - Autoritatea contractantă achiziţionează direct produse, servicii sau lucrări, în măsura în care valoarea achiziţiei, estimată conform prevederilor secţiunii a 2-a a prezentului capitol, nu depăşeşte echivalentul în lei a 30.000 euro exclusiv T.V.A. pentru fiecare achiziţie de produse ori servicii, respectiv a 100.000 euro exclusiv T.V.A. pentru fiecare achiziţie de lucrări. Achiziţia se realizează pe bază de document justificativ.»”

art 202 important

ATENTIE SI LA NOUL PROCENT DE 80 % de la care in jos oferta va fi considerata cu un pret neobisnuit de scazut. Inainte era 70 % sau 85 % depinde de cati ofertanti admisibili aveai.

Si ce nr. are legea asta? Ca

Si ce nr. are legea asta? Ca in pdf-ul tau nu e trecut...

Ce-i cu legea asta? De unde

Ce-i cu legea asta? De unde ai informatia, ce site??? Da-ne MOF in care a aparut.

www.cdep.ro

E aprobata ieri de Camera Deputatilor si e vorba de legea de aprobare a OUG nr 77/2012 dar cu modificari . E trimisa ieri la promulgare acu cand apare in monitor nu stiu cateva zile pana o promulga presedintele si apare in monitor .

jos in linku asta aveti forma pentru promulgare si un link din presa

http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?cam=2&idp=13068

http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-14946027-deputatii-adopta....

Si ca fapt divers mai e pe circuit si propunerea cu 25 +25 maxim evaluare si la contracte altele decat cele de concesiune unde s-a limitat deja ....
http://www.cdep.ro/proiecte/bp/2013/000/90/8/pl98.pdf

completare

05.06.2013 adoptat de Camera Deputatilor
rezultat vot pentru=232, contra=31, abtineri=4 (prezenti=267)

Aha, te-am identificat: tu

Aha, te-am identificat: tu erai acolo si numarai voturile! :)
Pai daca nu e inca in MO n-a intrat in vigoare. Eu asa intelesesem din titlul postarii tale, ca din 5 iunie se modifica pragul de achizitie directa.
Asteptam cu interes, ca ne era dor de modificari... Se facusera 6 luni de la OUG 77 si nu tu un articolas adaugat/schimbat la 34??... Zau asa!
:((

Daaa, chiar ne era dor, ne-au

Daaa, chiar ne era dor, ne-au tampit de-a binelea cu legea asta, nu apuci bine sa ciesti legea noua ca apare una...si mai noua, o noua modificare la modificare

Oaaau. Cand intra in vigoare

Oaaau. Cand intra in vigoare noile modificari. Pe mine ma arde rau de tot pragul asta de 15.000 de euro. Am de achizitionat pe un POSDRU niste servicii de transport persoane in valoare de vreo 8.000 euro si nu mai pot face CO pt ca am facut deja achizitie directa de 10.000 euro anul trecut. Asta e porcaria cu proiectele astea ca se ia in considerare valoarea serviciilor de acelasi fel cumulata pe toti anii de implementare si nu pe fiecare an in parte. Alta porcarie este ca unele servicii de transport (CFR) sunt cuprinse in anexa 2B iar altele (microbus, etc) sunt cuprinse in anexa 2A si nu pot beneficia de prevederile art.16, al.(1) din OUG. Ce sa fac daca trenul nu merge pe unde vreau eu sa merg?

salve

un termen optimist 15.06.2013 unul putin mai pesimist 01.07.2013 depinde cand promulga presedintele de regula cateva zile + monitorul oficial 3-7 zile .....

Mulţumesc

lukas !

ovidius

Multumiri

Ne dai de stire si cand va fi promulgata?
Multumesc anticipat

constitutia spune asa

constitutia spune asa ...
CAPITOLUL I
Parlamentul

SECŢIUNEA a 3-a
Legiferarea
ARTICOLUL 77

Promulgarea legii

(1) Legea se trimite, spre promulgare, Preşedintelui României. Promulgarea legii se face în termen de cel mult 20 de zile de la primire.

Da stiu ca esti doxa.....ok.

Da stiu ca esti doxa.....ok. Multumesc. Asteptam cu interes sa vedem si cand intra in vigoare. Iti doresc o zi frumoasa

as dori niste modele cu nota

as dori niste modele cu nota justificativa pentru cerinte minime de calificare la contract de servicii cadastru pe adresa juridic@poianavadului.ro. Va multumesc!

Poiana Vadului

Tu ai vazut care este subiectul acestui topic????? Ai auzit de OUG 34 si de modificarile ei care "stau sa sa iteasca"????? Si chiar daca topicul ar fi fost cel corespunzator solicitarii tale, de unde sa stim noi care vrei tu sa fie cerintele minime de calificare pe fiecare criteriu de calificare in parte? Stii tu...situatie personala, capacitate de exercitare a activitatii profesionale, capacitatea tehnica, capacitatea economico-financiara, sistemul calitatii, bla-bla....
Sau tu de fapt vrei sa-ti sugeram noi niste cerinte minime de calificare si tu doar sa faci COPY-PASTE in NJ-ul tau. Ce misto ar fi, nu????

De fapt, nu doar sa-ti

De fapt, nu doar sa-ti sugeram niste criterii de calificare, ci sa ti le si argumentam..........Stii ca o nota justificativa asta presupune, sa fii in masura sa argumentezi de ce ai solicitat anumite cerinte, eu ti le-am enumerat mai sus pe toate ce-i drept, Nj trebuie intocmit doar pentru situatia economico-financiara si capacitatea tehnica.

news

11.06.2013 trimisa la Presedintele României pentru promulgare, acesta are termen 20 zile sa o promulge deci, pe la 1-5 iulie 2013 ar trebui sa fie in vigoare.

Mai are cineva ceva noutati

Mai are cineva ceva noutati legate de aprobarea, publicarea modificarilor? Am de facut ceva cereri de oferta la valori de 20-30 mii euro fara TVA si nu m-as mai chinuii cu documentatia de atribuire.

Proiecte de lege sunt multe

Proiecte de lege sunt multe dar asta nu inseamna ca vor fi promulgate toate... Si eu sunt curioasa daca modificarile astea (care sunt insemnate) vor trece... Cineva spunea ca am chef de anecdote, cand i-am trimis linkul cu respectivele modificari... Si eu sper (ca multi altii) ca "anecdota" sa treaca...

salve

o lege trimisa la promulgat aprobata de camera deputatilor nu e acelasi lucru cu proiectele puse pe site-ul www.anrmap.ro sau alte site uri , deci daca presedintele are vreo problema cu continutul legii in cel mai rau caz o retrimite la analizat in camera deputatilor.... 100% aici nu e cazul si va intra in iulie in vigoare data exacta nu o poate stii nimeni ..........

Sa speram ca asa va fi...

Sa speram ca asa va fi... asteptam cu totii!

Decrete semnate de președintele României

http://www.presidency.ro/index.php?_RID=det&tb=date&id=14392&_PRID=
Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 77/2012 pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziție publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice și a contractelor de concesiune de servicii

In sfarsit, pe saptamana

In sfarsit, pe saptamana viitoare avem lege improspatata....minunat. Bafta la achizitii directe, fratilor :))

Iacă-tă

răspunsul :
Forbidden

You don't have permission to access /emonitornew/emonviewmof.php on this server.

Apache Server at www.monitoruloficial.ro Port 80

S-a facut modificarea

Este legea 193 din 26.06.2013 publicata in Monitorul Oficial nr. 387 din 28.06.2013.

http://www.monitoruloficial.r

http://www.monitoruloficial.ro/RO/article--e-Monitor--339.html
Click pe data cautata, apoi pe nr MO. E cam greu lizibila varianta asta "free", dar pentru curiosii care nu mai au rabdare pana la publicarea in alt format, merge.

intrare in vigoare

Potrivit Constitutiei Romaniei, Legea adoptata se publica in Monitorul Oficial al Romaniei si intra in vigoare la 3 zile de la data publicarii sau la o data ulterioara prevazuta in textul ei.
Deci ca sa fie sigur de JOI 04.07.2013 ORA 00.00 va apucati de achiziti directe... daca se ia in calcul si sambata si duminica atunci de marti dar nu am rabdare sa citesc acum ....

eu am alta intrebare la la care sigur s-a mai raspuns pe forum... se aplica unei licitatii pentru care s-a publicat anunt de participare dar nu s-au deschis ofertele ? In cuprinsul legii nu scrie absolut nimic daca pentru licitatiile in curs se aplica sau nu si deci care e reperul pe care il iei in calcul cand tragi linie de demarcare intre cea fost pana la 01.07 si ce urmeaza (anuntul deja publicat in SEAP. stadiul procedurii etc).........

merci

In Legea 193 nu scrie nimic

In Legea 193 nu scrie nimic despre procedurile in curs, dar scrie in OUG 77: se aplica pentru procedurile demarate DUPA intrarea in vigoare a OUG.
Logic ar fi ca prevederile legii care "aproba cu modificari si completari OUG-ul" sa se aplice procedurilor demarate DUPA data intrarii in vigoare a ordonantei modificate.

Inseamna ca documentatiile de

Inseamna ca documentatiile de atribuire aflate in asteptare -validare la ANRMAP, cu valori sub noile praguri sunt nule !? Pot face achizitie directa.

salve

Acum am gasit si e e clar ca art 19 se aplica de MIERCURI incolo ....... 03.07.2013 .....
citat
În ceea ce priveşte modul de calcul al termenului de 3 zile, AG a precizat că acesta se calculează pe zile calendaristice, fiind un termen legal de drept public. Legea intră în vigoare la expirarea termenului de 3 zile de la publicarea în Monitorul Oficial. Astfel, dacă o lege (care nu prevede în cuprinsul său un alt termen pentru intrarea în vigoare) este publicată în ziua de 1 a unei luni, termenul începe să curgă din acea zi şi expiră la sfârşitul zilei de 3 (ora 24,00), deci legea respectivă va intra în vigoare o dată cu debutul zilei de 4 (ora 0,00).

Ma interesa spre ex art 202 indice 1^1 cu cele 80% la pret neobisnuit de scazut le aplic si la o procedura la care am deschiderea pe 10 iulie 2013 sau procedura fiind demarata in mai pe seap aplic tot 85 si 70 % cum era in vechea lege ............ aici e nebuloasa ..... care e reperul pe care il iei in considerare ........

De asemenea ce fac daca as avea deschidere exact in ziua intrarii in vigoare adica in data de 03.07.2013 .... ma ghidez in evaluarea ofertelor dupa aceasta lege sau ramane valabila cea veche ?

In ordonanta 77/2012 la final se scria clar
ART. II
(1) Procedurile de atribuire în curs de desfăşurare şi contractele în curs de executare, la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, rămân supuse legislaţiei în vigoare la data iniţierii, respectiv, încheierii acestora.
(2) Prin procedură de atribuire în curs de desfăşurare se înţelege orice procedură pentru care s-a transmis un anunţ de participare sau, după caz, o invitaţie de participare, până la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgentă.
ART. III
Contestaţiile, procesele şi cererile în materie de achiziţii publice, aflate în curs de soluţionare în faţa Consiliului sau, după caz, a instanţelor judecătoreşti la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, continuă să se judece în condiţiile şi cu procedura prevăzute de legea în vigoare la data la care au fost începute.
ART. IV
Dispoziţiile prezentei ordonanţe de urgenţă intră în vigoare la 1 ianuarie 2013.

Noile modificari se aplica

Noile modificari se aplica deja. Aici e documentatia respinsa azi 01.07.2013

Data respingerii ANRMAP: 01.07.2013 12:42
Motivul respingerii ANRMAP:
Recomandari: Valoarea estimata a contractului pe care urmeaza sa il atribuiti este sub pragul de achizitie directa astfel cum acesta a fost modificat de Legea nr. 193/2013 de aprobare a OUG nr.77/2012. Aplicarea procedurii de cerere de oferte se justifica numai in cazul in care autoritatea contractanta a mai achizitionat sau urmeaza sa achizitioneza lucrari care acopera aceeasi necesitate a autoritatii contractante. Prin urmare, intrucat din nota justificativa privind alegerea procedurii valoarea estimata este sub pragul valoric de 100.000 euro, prezenta documentatie nu face obiectul verificarii de catre ANRMAP, autoritatea contractanta neaplicand in aceste conditii o procedura de atribuire prevazuta de OUG nr.34/2006. Aducem la cunostinta autoritatii contractante faptul ca in SEAP exista disponibila o sectiune de transparenta voluntara ce poate fi utilizata de autoritatile contractante – respectiv Sectiunea ”Documente – Publicitate anunturi”

...

Procentul era de 85%, iar acum este de 70%....

Incerc sa gasesc actul

Incerc sa gasesc actul normativ sau MO de unde sa inteleg daca s-au marit pragurile achizitiilor directe.
Poti te rog sa ma ajuti cu ceva mai concret?
Te rog mult

eronat

vezi ca de la 1 ian 2013 era 70 % iar acum este 80 % ........ 85 % se mai aplica pana azi (a fost insa eliminata aceasta adaugire ) doar daca aveai mai mult de 5 oferte admisibile .......

deci inainte aveam 2 variante acum am ramas cu una clara si precisa 80 % ........

var valabila pana azi :
ART. 202
(1) In cazul unei oferte care are un pret aparent neobisnuit de scazut in raport cu ceea ce urmeaza a fi
furnizat, executat sau prestat, autoritatea contractanta are obligatia de a solicita ofertantului, in scris si inainte de a lua o decizie de respingere a acelei oferte, detalii si precizari pe care le considera
semnificative cu privire la oferta, precum si de a verifica raspunsurile care justifica pretul respectiv.
(1^1) O ofertă prezintă un preţ aparent neobişnuit de scăzut în raport cu ceea ce urmează a fi furnizat, executat sau prestat, atunci când preţul ofertat, fără TVA, reprezintă mai puţin de 70% din valoareaestimată a contractului respectiv ori, în cazul în care în procedura de atribuire sunt cel puţin 5 oferte care nu sunt considerate inacceptabile şi/sau neconforme, atunci când preţul ofertat reprezintă mai puţin de 85% din media aritmetică a ofertelor calculată fără a se avea în vedere propunerea financiară cea mai mică şi propunerea financiară cea mai mare.

monitorul oficial 387 de vineri 28.06.2013

monitorul oficial 387 de vineri 28.06.2013

exces de zel

le e lene sa mai verifice pt 2 zile proceduri sub 30/100 mii euro si va atrag atentia ca de miercuri puteti achizitiona direct acele lucrari ... legea intra in vigoare pe 3 iulie 2013 ora 00.00.

monitorul oficial 387 de vineri 28.06.2013

monitorul oficial 387 de vineri 28.06.2013

intrebari

am asteptat validarea unei documentatii din 10.06.2013, termenul a trecut demult si am surpriza sa fie respinsa azi pt. ca nu depaseste noul prag de 30000 euro.....in plus se face referire la o "sectiune de transparenta voluntara ce poate fi utilizata de autoritatile contractante – respectiv Sectiunea ”Documente – Publicitate anunturi”. De aici trag concluzia ca va trebui sa fac achizitie directa.
va intreb pe voi daca aceasta sectiune se foloseste in mod obligatoriu , un anunt publicat aici tine loc de invitatii de participare pt. achizitie directa???
si inca o nelamurire( cel putin pentru mine)...am vazut pe SEAP publicate certificate constatatoare ( atat formularul on-line cat si certificatul scanat)
Va intreb daca este obligatorie publicarea certificatului constatator in SEAP?
pana acum am trimis in scris la ANRMAP, sunt noutati in acest domeniu?

Publicitate - anunturi

Apropos
Cum se publica un anunt in sectiunea "Documente - Publicitate anunturi" ???

Vezi in manualul de utilizare

Vezi in manualul de utilizare de la pagina 381.

Pacat ca nu se poate atasa si

Pacat ca nu se poate atasa si un caiet de sarcini.

o intrebare

Stiu ca nu e sectiunea potrivita dar o intrebare am :
Pot achizitiona institutiile publice multifunctionale si aparate de aer conditionat?
Daca "Da" - temeiul legal
Daca "Nu"- temeiul legal
Multumesc.O zi buna .

se poate aplica cumparare directa?

Stiu ca o legile nu se aplica retroactiv.... Dar: am o licitatie in curs de desfasurare, au fost deschise ofertele, acum comisia analizeaza ofertele. Dar suntem intr-o situatie foarte delicata: Criteriul de calificare a fost - pretul cel mai scazut...Firmele care au prezentat ofertele se simte ca sunt intr-o "competitie", care nu a inceput cu licitatia nostra. Au prezentat oferte cu preturi foarte diferite...dar cu documentatii tehnice impecabile....dar pretul cel mai scazut este asa de ireal, ca nu se poate face cu suma aceea servicii de calitate...
Ce putem sa facem?
Cum sa anulam licitatia? Prin cumparare directa as putea sa achizitionam mai normal serviciile vizate...

modificarea praguri achizitie directa cu 1 iulie 2013

dezbatere, opinii pe seama Legii 193/2013

eu astept cu interes ordinul

eu astept cu interes ordinul presedintelui anrmap privind interpretarea art 19 momemtan in faza de proiect legislativ, asta vis a vis de noul prag si vechea problema cod cpv , produse similare necesitate
eX ROSII (TOMATE) 14 OOO EURO FARA TVA
LACTATE 26 OOO EURO FARA TVA
CE PROCEDURA ALEG -CERERE DE OFERTE SAU ACHIZITIE DIRECTA INDIVIDUAL

Iordache, tu iti pui problema

Iordache, tu iti pui problema cum achizitionezi rosii si lactate iar Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri face achizitii directe de autostrazi de miliarde de euro. Bravo USL. Traiasca Fenechiu.

salve

deci art 202 cu pret neobisnuit de scazut de 80 % se aplica licitatiilor in curs de desfasurare (pentru care exista deja la 01.07.2013 oublicat anunt / invitatie de participare) sau se aplica doar ofertelor la licitatiile demarate incepand cu 01.07.2013 asa cum scria si in oug77/2012 in decembrie 2012 ?

Parerea mea este ca se aplica

Parerea mea este ca se aplica si celor in curs de desfasurare intrucat a intrat in vigoare incepand cu 01.07.2013 si nu a fost mentionat ceva expres in ea (cum ca nu s-ar aplica celor care au fost initiate ianite de 01.07.2013 si se afla in curs de desfasurare).

Autentificare utilizatori

Comentarii recente

Parteneri