cerere de oferta

Potrivit art.19 din OUG 34 ”Autoritatea contractantă achiziţionează direct produse, servicii sau lucrări, în măsura în care valoarea achiziţiei, estimată conform prevederilor secţiunii a 2-a a prezentului capitol, nu depăşeşte echivalentul în lei a 15.000 euro pentru fiecare achiziţie de produse, servicii ori lucrări.”
Din lecturarea textului de mai sus se pare ca obligatia de a achizitiona direct este imperativa.
Pe e-licitatie la rubrica cerere de oferte sunt nenumarate invitatii de participare a caror valoare estimata este sub 15.000 euro (ex.nr.337997;338019;337513).
În concluzie pot sa fac o achizitie cu o valoare estimata sub 15.000 euro prin procedura cererii de oferte?

ANRMAP

Buna ziua, mie unul, la început de martie, mi-a fost respinsa documentația de atribuire înaintata spre analiza de către ANRMAP deoarece valoarea "procedurii" era sub pragul regăsit la art 19 din OUG.
Citez copy - paste
Motivul respingerii/recomandari ANRMAP: Valoarea estimata a contractului pe care urmeaza sa il atribuiti este sub pragul de achizitie directa. Aplicarea procedurii de cerere de oferte/licitatie deschisa/etc se justifica numai in cazul in care autoritatea contractanta a mai achizitionat sau urmeaza sa achizitioneza produse/servicii/lucrari care acopera aceeasi necesitate a autoritatii contractante. Prin urmare, intrucat din nota justificativa privind alegerea procedurii valoarea estimata este sub pragul valoric de 15.000 euro, si avand in vedere punctul de vedere emis de institutia noastra, precum si notificarea 59/22.02.2011, disponibile pe site-ul ANRMAP, prezenta documentatie nu face obiectul verificarii de catre ANRMAP, autoritatea contractanta neaplicand in aceste conditii o procedura de atribuire prevazuta de OUG nr.34/2006.

DA

conform OUG34 estimarea valorii pentru alegerea procedurii se face pentru o perioada de 12 luni. Dar nu impune un singur contract pe an. Ex.: am 1 budget de 50.000 Euro pentru un an dar numai 12.000 au fost aprobate in ianuarie. Atunci in ianuarie pot semna un contract numai pentru 12.000 Euro, atucni prima licitatia va fi pentru 12.000 Eur dar prin cerere de oferta (se ia in considerare suma anuala de 50.000). Exista o posibilitate de a face un acord cadru pentru intregul an (si mai mult) cu contracte subsecvente.
Pana sa fie modificata din nou legislatia, situatia este urmatoara:
pana la 15.000 Euro, se face Achizitie Directa (daca nu sunteti in situatia de inainte)
de la 15.000 la 125.000 Euro (servicii si furnizare) si 4.845.000 (lucrari) se face cerere de oferta
peste 125.000/4.845.000 Euro se face Licitatia Deschisa sau Restrinsa
Si peste 130.000 Euro (servicii si furnizare) si 5.000.000 (lucrari) se publica pe JOUE

cerere de oferta

Vreau sa fiu mai explicit.
De la bun inceput am in PAAP suma de 15.000 euro (pe intreg anul) dar pentru o mai mare transparenta si o cocurenta reala vreau sa fac ”cerere de oferta„ pe e-licitatie.
Este sau nu posibil?

Cum consideri

Daca vrei sa dai dovada de transparenta si iti permite timpul, poti face ce am facut eu, respectiv, documentatie de atribuire pt o val. estimata sub 15000 euro, ti-o respinge ANRMAP pe acelasi motiv ca si la mine, si o sa poti folosi acest lucru drept motiv pt care ai facut achizitie directa si nu alta procedura de achiz, asa cum se regasesc la art. 18 din OUG.

Poti sa...

Poti face exact cum spune Ionel sau ai alte posibilitati: anunt pe SEAP pentru cumparari directe, publici pe site-ul institutiei, si/sau publici in ziar. Vezi ca exist solutie. Transparenta nu inseamna neaparat procedura de LD sau CO. LD si CO au alte elemente importante care sunt: durata pentru pregatirea ofertei... Personal prefer un anunt de cumparare directa pentru 14.000 Euro decat o Cerere de Oferta de 50.000 Euro cu un termen de 6 zile. Daca este anuntata pe SEAP este ok.

este posibil dar nu credeti

este posibil dar nu credeti ca ANRMAP va va respinge toate initierile de achizitii?este nevoie sa dati o nota justificativa pt a explica motivele

art.124 din OUG 34/2006

art.124 din OUG 34/2006 spune: Peste pragul prevăzut la art. 19, autoritatea contractantă are obligaţia de a aplica procedura de cerere de oferte .
daca vrei sa faci CO sub prag faci o nota justificativa si ANRMAP iti va accepta.

Descalificat

Unde as putea sa ma adresez pentru a-mi intocmi o documentatie OK pt contestatie la CNSC?

La mine

La mine

disponibilitati banesti

daca la o licitatie se solicita disponibilitati banesti - modalitatea de indeplinire: scrisoare din partea bancilor/societati finantatoare ca detin acces la finantare in suma de x lei pentru o perioada de 3 luni
- are cineva un model sau mai exact cum trebuie sa arate documentul respectiv?

anunt achizitie directa

BUNA
Cum fac pe seap publicarea unui anunt de cumparare directa? Intru la anunturi/ anunturi de intentie si dau adauga anunt?
multumesc

Cunostinte SEAP

Salut. Intri la Proceduri de atribuire - Cumparari directe - Notificari de atribuire la cumpararile directe si ii dai bataie la completarea campurilor libere. Spor

De fapt ce vrei sa faci, sa

De fapt ce vrei sa faci, sa notifici o achizitie directa mai mare de 5000 euro sau sa lansezi un anunt de publicitate pentru o cumparare directa? Ce intelegi prin anunt de cumparare directa?

Autentificare utilizatori

Comentarii recente

Parteneri